E: info@detayyonetim.com.tr | T: +90 (216) 685 13 04


YÖNETİM PLANI NEDİR
Detay Yönetimi /Kişisel Gelişim
BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ
KAT MÜLKİYETİ KANUNU 634
KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ KREDİ VE KAYNAK AKTARIMI YÖNETMELİ
Ξ Detay Yönetimi /Kişisel Gelişim

Detay Yönetimi ve Amacı

Detay yönetimi içinde araştırmacılık ruhu da taşımak ile gerçekleşebilir. Karşılaşılan bir durumun benzerinin de var olup olmadığı; nasıl bir süreç ile gerçekleştiği, başlangıç ve bitisini bilmek gerekir. Bu ancak araştırma yapılarak elde edilir. Çünkü detay yönetimi bunu gerektirir; bu da detaycı olunacak konu da az çok bilgi sahibi olmaktır. Bilgi sahibi olmadan detay yönetimi mümkün olamaz. Bu şekilde işin gidişatı hakkında sadece kişisel yorum yapılabilir; bu da sağlıksız sonuçlar elde ederek ya da hiç bir sonuç elde etmeyerek başarısızlıkla karşımıza çıkar. Çünkü detay yönetiminin amacı; sonuçları önceden kestirme ya da bitmiş bir olayın ayrıntılarını irdelemektir.

Detay yönetimi insanın isteğine göre yapabileceği bir analiz olarak görülebilir. Burada her hangi bir zorlama yoktur. Yani bir insan eğer isterse detaycı olabilir. Hatta aynı İnsan durumlara karşı da Seçici olabilir. Yani bir olayı detay yönetimine tabii tutarken başka bir olayı buna tabii tutmayabilir. Bu onun kendi idaresinde gercekleşebilecek bir analiz yöntemidir. Ancak kimi zaman da bazı insanların birebir aynı olan iki olay arasında Seçici davrandığı da görülmektedir; ama bu o insanın psikolojik durumuna göre olduğu tahmin edilmektedir. Yani bir insan bir konu da detaycı ise; bilinmelidir ki bu onun ömrünün sonuna kadar devam eder. Örneğin aşk hayatında detaylara önem veren bir insan; karşısına çıkan her insan için bu kimliğine bürünür..

Detay yönetimi yapmak, ya da detaycı olmak asla ayıp bir şey olarak kabul edilemez. Bunu ayıp olarak nitelendiren insanların, detaycılık hakkında doğru bilgi sahibi olmadığı savunulur. Çünkü detay yönetimi doğru idrak edilip kullanıldığında insan yararına olan bir sistemdir. Bu şekilde insan tedbir almış ya da biten bir olaydan tecrübe kazanmıştır. Tedbir almak ve tecrübe kazanmak; ayıp olarak nitelendirilemez.

Detay yönetimi insanın hayatını yakından etkiler. Eğer yaşanılan süreçler doğru analiz edilmezse insan olumsuz şekilde etkilenebilir, bu onun duygusal yönden sisteminin çökmesine neden olabilir. Burada çok dikkat etmek gerekir; çünkü doğru algılanmayan ve dolayısıyla doğru uygulanmayan detay yönetimi ya da detaycılık zamanla yerini şüpheciliğe bırakabilir.

Detay yönetimi daha çok kendini düşünen yani, kendine bir zarar gelmesini istemeyen, tedbirli davranışlar sergilemek isteyen, bu şekilde tecrübe kazanmak isteyen insanlarca uygulanır. Bu kişisel bir mekanizma; savunma sistemi, ya da davranış araştırması olarak kabul edilir. Detaycı olmak asla ayıp ve suç olarak algılanmamalıdır. Çünkü her insan aslında detaycı olmaya adaydır. Doğru analizler, doğru yorumlara; doğru yorumlar ise doğru sonuçlara ulaştırır..